کشف حجاب در جوامع اسلامی
در طول تاریخ شاهد این روند مهم بوده ایم که با برداشته شدن اصول گرانبهای هر تمدنی آن تمدن شروع به زوال کرده است زیرا با بی توجهی حاکمان به این اصول گرانبها و ارزشمند جوامع مورد نظر به موضعات حاشیه پرداخته است و نه اینکه در این راه پیشرفت نکرده اند بلکه در بسیار از جنبه های حیات انسان دچار ضعف های بزرگی شده اند. در جوامع اسلامی نیز حاکمان و دولتمردان بر پوشش نهان بر ضعف های خود عامل ضعف و عدم ترقی را در اصول گرانبهایی چون حجاب می دانستند و در تلاش بودند تا این گوهر ناب فرهنگی و اسلامی را از جامعه بزدایند.
در طول دوران های مختلف یکی از مهم ترین مشکلات جوامع اسلامی فقدان رهبران و مدیران نالایقی است که عامل ناتوانی خود را در وجود احکام اسلامی می بینند و تلاش می کنند با نهایت توان با این اصول مهم و حیاتی مقابله کنند و به اصلاح جوامع خود را مترقی و پیشرفته کنند. در ایران در زمان پهلوی مبارزه با حجاب وارد مرحله جدیدی شد که با جدیت و شدت پیگیری شد. رضا خان که به فکر پیاده سازی پیشرفت های تکنولوژی غرب در ایران بود به جای اصلاح ساختار حکومتی فاسد خود باشد در تلاش بود تا حجاب را که در نگاه او و هم فکرشان تنها عامل عقب ماندگی جامعه ایرانی است را از ساحت فرهنگ اسلامی بشوید. و به همین ترتیب ماموران خود راب برای کشف حجاب در کوچه و خیابان و مکان های عمومی و مراکز مختلف آموزشی و علمی بسیج کرده بود تا برنامه کشف حجاب خود را به طور کامل اجرا کند.
در کشور های دیگر نیز سیاست های مختلفی اجرا شد که متاسفانه با غفلت برخی چهره های اسلامی و فرهنگی این سیاست به نتایجیزیادی دست یافت بخصوص در ترکیه در زمان مصطفی کمال این سیاست توانست با ترکیب روحیه فاشیستی و برنامه کشف حجاب ضربه های مهلکی به مسلمانان وارد کند. اگرچه در مناطق کرد نشین ترکیه این سیاست توفیق چندانی نیافت و فرهنگ مردم منطقه و روحیه پاک برنامه های مصطفی کمال را تا حد زیادی خنثی کند. در کشور سراسر پر از مشکل افغانستان نیز سایت های امان الله خان نیز برای کشف حجاب و گرایش به سمت تمدن بی بندوبار غربی نیز با شکست بزرگی مواجه شد.
در کشورهای مسلمان افریقایی بیشتر سیایت های کشف حجاب توسط استعمارگران اروپایی اجرا شد به طوری که از نوشته های محققان غربی نمایان است که این سیاست ها به خاطر روحیه قوی مسلمان و ضایع کردن فرهنگ و تمدن اسلامی که ضد برنامه های مفسدانه و استکباری بوده است صورت گرفته است. یکی از نویسندگان فرانسوی در مورد این موضوع چنان می نویسند که حجاب و چادر زن مسلمان بزرگترین مانع اجرای برنامه های دولت فرانسه در الجزایر بوده است او می نویسد که هر چه بدن زن الجزایری عریان تر باشد تسلط و غارت کشور راحت تر است.
بررسی ها و پژوهش های متعدد در میان اقشار مختلف جامعه ایرانی نیز توسط کانون رسول الله(ص) نیز حاکی از این موضوع است که حجاب بانوان ایرانی نه یک مانع بلکه یکی از عوامل پیشی گرفتن آنها نسبت به دوستان و هم رده های انها هم در کار و زندگی و هم در دوران تحصیل در مدرسه و دانشگاه بوده است.